Verhalen uit de praktijk

Organisaties en bedrijven in heel het land werken hard om mensen te helpen die door de coronacrisis zijn geraakt. Dat levert bijzondere verhalen uit de praktijk op. Lees ze op deze pagina. De lijst vullen we iedere week aan.

24-11-2020

 • Zorginstelling Aafje startte digitale activiteiten in plaats van koffieochtenden bij ouderen: www.vilans.nl.

20-11-2020

• Sander (18) heeft een tussenjaar. Hij helpt het Rode Kruis bij verschillende klussen tijdens de coronacrisis: www.rodekruis.nl.

25-09-2020

•De coronacrisis heeft ook grote gevolgen voor ondernemers. Zeker in de horeca. De Kamer van Koophandel brengt verhalen van ondernemers die besluiten iets heel anders te gaan doen. Zoals het verhaal van Boetje Broeders. Ze sloot haar raw food cafe in Nijmegen. En startte een eigen praktijk als dierentolk: www.kvk.nl.

• Hoe ervaren Nederlandse ouderen de coronacrisis? Op Wij & Corona komen ouderen aan het woord. Waar maken zij zich zorgen over? Wat geeft hen hoop en troost? En hoe brengen zij de dag door? Kijk op www.wijencorona.nl voor hun verhalen.

• Mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus vertellen hun persoonlijke verhalen aan het Longfonds. Je leest ze hier: www.coronaplein.nl.

De coronacrisis raakt iedereen. Heb je hulp nodig of maak je je zorgen om een ander? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld financiële of mentale steun. Voor andere vragen over het coronavirus kun je op deze pagina terecht.