“Heel Middelburg helpt!”

Oddvar Seldal (43, Middelburg) zag hoe de coronacrisis de horeca extra raakte. Hij besloot actie te ondernemen. Samen met zijn motorclub Creeders startte hij Middelburg Helpt. Daarmee probeert Oddvar zoveel mogelijk geld op te halen voor de horeca. Om iets terug te doen, kookt de horeca maaltijden. Vooral voor mensen die alleen zijn of die het financieel minder goed hebben.

Alle horeca dicht 

Zijn favoriete restaurants in Middelburg moesten hun deuren sluiten door de coronacrisis. Oddvar vond dat verschrikkelijk om te zien. Hij kwam in actie: “Als dit allemaal voorbij is, wil ik mezelf recht in de spiegel kunnen aankijken. Ik zag dat de horeca het zwaar heeft om te kunnen blijven bestaan. Ook zag ik dat vooral alleenstaande mensen het moeilijk hebben. Daarom bedacht ik een plan om ze allebei te kunnen helpen.”
 

Foto van een man en vrouw voor een rek met wijn

Twee problemen in een keer opgelost!

Om geld op te halen voor de Middelburgse horeca, startte Oddvar een actie. En hij vroeg de horeca om iets terug te doen. Namelijk, maaltijden leveren aan het Leger des Heils. Oddvar: “Er deden 9 restaurants mee aan de actie. Zij wilden graag wat extra werk. Om te koken voor het Leger des Heils kregen ze een kleine vergoeding. Dat vonden ze prima. Twee problemen in een keer opgelost! De horeca krijgt wat extra steun. En we helpen mensen die het minder goed hebben in deze tijd.”
 

Restaurantje Nummer 7 

Chelsea Vreeke (29, Middelburg) is eigenaresse van Restaurantje Nummer 7. Het is een van de 9 restaurants die meedoet aan de actie. Ze vertelt: “Op een dag stapte Oddvar bij ons binnen om te vragen of we wilden meedoen. ‘Natuurlijk!’, zei ik gelijk. Zolang de horeca gesloten is, bezorgen wij maaltijden thuis. We waren dus toch al aan het koken. Wij werken hier iedere week nog vijf dagen met elkaar. Helaas hebben we het niet zo druk als normaal. Dus alle steun is van harte welkom. En we staan er toch. Of we nu een kleine pan met eten maken of een hele grote pan. Ik vind het heel mooi dat we op deze manier iets voor mensen kunnen doen.” 

Gaan door

De actie van Oddvar loopt tot het einde van de coronacrisis. Oddvar: “We gaan door zo lang het nodig is. We hebben Stichting Evenementen Middelburg (SEM) gevraagd om al het geld te verzamelen. Zij betalen dan de restaurants die voor de maaltijden zorgen. In de tussentijd hebben zich ook al veel bedrijven aangemeld die sponsor willen zijn.”
 

Donkere dagen 

“Het is nu echt vroeg donker, maar deze dagen voelen ook donker”, zegt Chelsea. “We weten niet hoelang het nog duurt. Maar we houden vol. De actie van Oddvar is hartverwarmend. Daar zijn we heel dankbaar voor. Het is zo mooi dat de actie zorgt voor dubbel voordeel.” Oddvar: “Corona is een onzichtbare vijand die iedereen raakt. Veel mensen leven in angst en voelen zich eenzaam. We moeten er nu voor elkaar zijn. Zodat we niet alleen met angst terugdenken aan deze winter. Laten we er een winter van maken die we herinneren als een periode met liefde en belangstelling voor elkaar. Kijk niet weg. Maar kijk naar elkaar en help…”
 

De coronacrisis raakt iedereen. Heb je hulp nodig of maak je je zorgen om een ander? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld financiële of mentale steun. Voor andere vragen over het coronavirus kun je op deze pagina terecht.