Speciaal programma van Omroep Max over Aandacht voor elkaar op 17 december NPO1

Op donderdagavond 17 december presenteert Omroep Max de thema-uitzending ‘Aandacht voor elkaar’. Het gaat over mensen en organisaties die iets voor een ander betekenen. Dit speciale programma laat daar mooie voorbeelden van zien. Ook staan ze stil bij het verdriet van mensen die zelf ziek zijn geweest. En bij de pijn van hun familie en vrienden. Verder kijken ze vooruit naar de feestdagen. Hoe kunnen we elkaar toch aandacht geven met de regels die gelden?
 

Activiteiten om elkaar te steunen

In heel het land zijn sinds het begin van de coronacrisis veel activiteiten georganiseerd om elkaar te steunen. Wil je weten of er nog een activiteit is waarbij jij kan aansluiten? Bekijk de activiteiten in de agenda

Organiseer je zelf een activiteit of wil je graag een initiatief delen? Meld dan je activiteit aan

Ben je op zoek naar ideeën over wat je kan doen om een ander te helpen? Op de website #eenkleingebaar staan heel veel tips. Een klein gebaar betekent vaak al heel erg veel.
 

Foto van de presentatoren van omroep Max

Verhalen om met elkaar te delen

Op de verhalenpagina van ‘Aandacht voor elkaar’ vertellen mensen hoe ze door corona zijn geraakt. Ook staan hier veel verhalen over de hartverwarmende acties die de afgelopen maanden zijn gestart. Acties waar jij ook nog aan kunt meewerken!

Zo bedacht Marga een hulplijn voor mensen die binnen moeten blijven om anderen niet te besmetten. Annelies van de stichting Eet Mee organiseert video-etentjes om mensen ook in coronatijd bij elkaar te brengen. En Stéphanie van de stichting Thuisgekookt koppelt thuiskoks aan buurtgenoten die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Wil je zelf vertellen over wat jij dit jaar hebt meegemaakt? Meld je verhaal dan aan.
 

Kijken naar 'Aandacht voor elkaar'

Op 17 december, om 21.25 uur bij NPO1. 
De uitzending wordt zaterdagochtend om 11.20 uur herhaald, ook op NPO1. Na de uitzending kan je via deze pagina het programma terugkijken.
 

De coronacrisis raakt iedereen. Heb je hulp nodig of maak je je zorgen om een ander? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld financiële of mentale steun. Voor andere vragen over het coronavirus kun je op deze pagina terecht.