1 jaar corona in Nederland: Aandacht voor elkaar-verhalen verzameld

Een moment dat we liever niet vieren: het coronavirus is deze maand één jaar in Nederland. Veel Nederlanders zijn het afgelopen jaar in actie gekomen voor de mensen om hen heen. Met praktische hulp, of door gewoon te luisteren naar anderen. De verhalen van die mensen deelden we op deze website. Een aantal van deze verhalen zijn verzameld in het digitaal tijdschrift Aandacht voor elkaar verhalen (PDF, 9.6 MB). Als eerbetoon aan al die mensen. Als inspiratie en troost. 

Want we zijn er nog niet. Groepsgevoel en creatieve ideeën blijven nodig om ons hier doorheen te helpen. De sociale, maatschappelijke en economische gevolgen van de coronamaatregelen zijn groot na een jaar. De maatregelen raken ons allemaal nog steeds. In het werk, in het contact met familie en vrienden en in onze vrije tijd. We hebben elkaar hard nodig. 

Alle verhalen in het tijdschrift en op deze website zijn van betrokken personen of organisaties met aandacht voor elkaar. Op dit moment verzamelen we niet meer actief verhalen. Maar aan de moeilijke tijd is helaas nog geen einde gekomen. Dus blijf een beetje op elkaar letten. Ook op afstand kunnen we samen zijn.

Afbeelding van verschillende portretten van mensen uit de aandacht voor elkaar verhalen met de tekst aandacht voor elkaar verhalen