Ik heb hulp nodig

De gevolgen van het coronavirus zijn voor veel mensen voelbaar. Misschien ben je je baan verloren. Of is een dierbare overleden en weet je even niet meer wat je moet doen. Dan kan het goed zijn om hulp te zoeken. Iemand die je kan helpen met je geldzaken of met hoe je je voelt. 

Mentale steun

Al ruim een half jaar hebben we te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Ook mentaal krijgen we steeds meer last van deze crisis. Zeker nu die zo lang doorgaat. Als je vragen hebt of als je je zorgen maakt over jezelf of een ander is er de website Steunpunt Coronazorgen.

Je vindt hier informatie en tips over hoe je met je zorgen kan omgaan. Ook vind je er hulp, bijvoorbeeld C-support. De informatie op het Steunpunt Coronazorgen wordt wekelijks aangevuld.

Het Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Dit deden ze in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en samen met het RIVM.
 

Eén tegen eenzaamheid

Veel ouderen nemen in deze tijd liever niet onnodig risico’s. Ze blijven vooral thuis en ontmoeten weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Het is belangrijk om contact te houden of een klusje voor hen te doen. Op veilige afstand of online.

Financiële steun

Het kabinet wil werkenden en werkgevers helpen om door deze moeilijke periode heen te komen. Dit doen ze met een steun- en herstelpakket. Lees meer over alle financiële regelingen op rijksoverheid.nl.