06 oktober Eet Mee

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie De Bilt

Van samen eten word je gelukkiger en gezonder. Daarom brengt Eet Mee al ruim tien jaar mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Tijdens een Eet Mee etentje loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, ouderen, vluchtelingen of gezinnen. De mix maakt het juist zo leuk. Op basis van het ingevulde profiel van de deelnemers maakt Eet Mee een match op maat. Eet Mee etentjes bieden een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, je verbonden te voelen en bijvoorbeeld de Nederlandse taal te oefenen. De afgelopen tien jaar is dat een effectieve manier gebleken om sociale netwerken te versterken en bij te dragen aan een stevige sociale basis in dorpen en steden. Mensen kunnen op verschillende manieren meedoen met Eet Mee.

Lees meer over het evenement op de website van Eet Mee.

Op maandag 2 november was er in het MAX Ouderenjournaal een item gewijd aan Eet mee.  Bekijk het item hier.

Video-etentjes

Vanwege corona biedt Eet Mee nu Video-etentjes. Samen eten, maar net even anders: je kookt iets lekkers, dekt je eettafel en zet je computer, tablet of telefoon achter je bord. Het enige dat nodig is om mee te doen is een smartphone, laptop of tablet en een goede WiFi verbinding. Via een speciale beeldverbinding, in een videoplatform dat privacy hoog in het vaandel heeft staan, zie je elkaar en eet en praat je samen. Mensen die dit ingewikkeld vinden, helpen wij graag om het een keer te testen .Etentjes thuisEtentjes bij mensen thuis. Die zijn immers al ruim 10 jaar een succes. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de coronamaatregelen. Deelnemers kunnen een etentje bij hen thuis organiseren of aanschuiven bij iemand anders.“Het was een super-gezellige avond. We hebben lekker gegeten, ontspannen met elkaar zitten praten en veel gelachen.

Aanmelden

Aanmelden gaat makkelijk via onze website: www.eetmee.nl. Lukt het niet om online aan te melden? Geen probleem! Een van onze medewerkers helpt graag met het aanmaken van een profiel. Bel of mail ons gerust: 030-2213498 / info@eetmee.nl.

Meer informatie over Eet Mee kunt u vinden op onze website: www.eetmee.nl.Wellicht is dit interessant voor contacten van uw organisatie? In de bijlage vindt u een tekst met informatie die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld op uw website te plaatsen. Wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij een tekst voor uw nieuwsbrief of social media uiting? Neemt u dan zeker even contact met ons op.

Hartelijke groet,
Annelies Kastein
Directeur