06 oktober Kunst: Compassiebeer

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Delft, Reinier de Graaf Gasthuis

Delftse kunstenares Adriënne Rombout van Art Works Well vindt het belangrijk dat de waardering die tijdens de coronacrisis voor de zorg is ontstaan, ook in de toekomst wordt voortgezet. Met die gedachte is een driedimensionale Compassiebeer gerealiseerd. Een 4,5 meter hoge beer met een vacht van plantjes. Hij staat symbool voor waardering voor de zorg en de kracht van lokale verbindingen. Met een inventief bewateringsssysteem wordt de vacht van circa 2500 plantjes automatisch verzorgd. Deze gigantische knuffelbeer, is ook een blijk van steun voor alle patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat hij voor een periode van 5 jaar voor een glimlach zorgt. Het groene kunstwerk is mogelijk gemaakt met donaties en hulp van vele ondernemers en vrijwilligers uit de regio en daarbuiten. Op 6 oktober 2020 wordt de Compassiebeer aan het Reinier de Graaf ziekenhuis geschonken.De officiële onthulling is op 6 oktober om half 4. Alleen genodigden zijn welkom. Voor een reactie en foto kan media eerder die dag komen of na 6 oktober. Graag wel even aanmelden. adrienne@artworkswell.nl of 06-30476205.
Lees meer over het evenement op de website van Art Works Well.